Blauwe Vinkjes

Zaterdag 6 april 2024, aanvang 20:30 uur.

Disclaimer

Entree € 21,-.

Veelbelovend cabaretduo neemt je mee in hun satirische acts, doorspekt met persiflages, imitaties en meeslepende liedjes over de disclaimers die tegenwoordig nodig zijn. Blauwe Vinkjes was finalist van Cameretten 2021 en won in dat jaar de Publieksprijs van het Amsterdams Studenten Cabaret Festival. Zij brengen sketches en liedjes in de traditie van Alex Klaasen en Plien & Bianca.

Het cabaretduo bestaat uit theatermakers Kevin van den Berg en Manon Blaauw. Blauwe Vinkjes gooide hoge ogen met hun actuele cabaret, hun liedjes en het tempo van hun sketches. De jury van Cameretten roemde het duo om hun “(politiek) engagement en dat is spannend, zeker in deze roerige tijd”. Ze impliceren, reflecteren, profileren én provoceren. De vraag is: welke disclaimers ‘moeten’ er anno nu worden geplaatst? Wat kan nog wel en wat niet? Hoe verandert dat met een andere bril op? Kijk door de ogen van de toekomst en word geconfronteerd met de huidige sociale omgangsnormen.

In ‘DISCLAIMER’ kruipen Manon en Kevin in de rol van herkenbare karakters en typetjes. Ontmoet onder meer de hippe influencers Look en Luna, volkszangers Koos en Alberta en natuurlijk de iets te trotse weddingplanners Saskia en Rufus, die zeer ondernemend zijn. Kom ook en laat je verwonderen!

https://www.instagram.com/blauwe.vinkjes/