Kirsten van Teijn

Zaterdag 11 april 2015, aanvang 20:30 uur.

Kirsten van Teijn

Heilloos

Na afloop after party, met  Mc Dj R@yden Mc/Dj/Producer and Radio Host.

De toegang is geheel vrij met dank aan de sponsoren Kees Neervoort (bouwmanagement, Dorpsraad Nigtevecht), Het Vechtse Verbond (Mieke Hoek), Pauline Hoogland (ostheopate), Henri Schoonhoven (cv’s, badkamers en dakbedekking) en Alfred Kersbergen (beheerder Dorpshuis). De after party begint rond 22.15 uur

Tevens inschrijven voor het seizoen 2015 -2016!

Entree € 18,- (exclusief on line toeslag); kortingsprijs € 16,-.

http://www.kirstenvanteijn.nl

Met een half uur uit haar programma Heilloos won Kirsten van Teijn in 2013 grandslam de jury-, publieks- en persoonlijkheidsprijs op het Groninger Studenten Cabaretfestival en je snapt direct waarom. Eerder sleepte Kirsten ook de jury- en publieksprijs in de wacht op het Griffioen/Zuidplein cabaretfestival.

Verdriet wordt bezongen op een feestelijke melodie (Alles kan kapot), geluk wordt met wantrouwen ontvangen (Te goed). Een tweede verhaallijn is die van haar familie, haar afkomst. Met een hoofdrol voor haar opa, een schuinsmarcheerder. En ze vergeet niet de grote lach uit de zaal te halen met een aantal fijn brutale verhalen. Heel fraai transformeert ze van een verlaten vrouw die schreeuwt door niets geraakt te worden, tot een huilende clown. Letterlijk, met een rode neus. Deze engel der wrake zingt dat ze Hartstochtelijke haat in zich draagt en wordt langzaam een kleine bang meisje dat naar huis verlangt, naar veiligheid en de pruttelende pannen op het fornuis van haar moeder. Stoere uitspraken worden abrupt gevolgd door een gevoelig prachtlied.

Ze draagt een verentooi en zingt over hoe blij ze wel niet is met haar stem. Terecht. Iedereen zou blij zijn met zo’n stem. Je hoort er wat van Adèle Bloemendaal in. Een vleugje Jenny Arean misschien. Van Teijn is een blij ei. Een clowneske spring-in-’t veld. Het is moeilijk om niet direct van haar te houden, dit natuurtalent knalt met goede grappen, fijne stem én flair. Kirsten van Teijn heeft ook het lef en het ongegeneerde van Adèle Bloemendaal, gecombineerd met de chaos en het onweerstaanbare komische talent van Brigitte Kaandorp en gooit daar nog een lekker onvoorspelbaar sausje van zichzelf overheen. Van tijd tot tijd op het hysterische af, wat haar tegelijkertijd fascinerend maakt om naar te kijken. Welke rare hoek gaat ze nu weer afsnijden? Welk onvervuld, diep, donker verlangen haalt ze nu weer naar boven?

De grote indruk die ze maakte met haar energieke, soms licht hysterische radeloosheid, leverde haar zonder problemen een gerenommeerd impresariaat op. Dat heeft met haar een pure kleinkunstparel in huis gehaald. Het openingslied van haar debuutprogramma Heilloos, een lofzang op haar eigen stem, trekt de hele zaal in één keer bij de les. Godallemachtig, wat pakt ze je, begeleid door haar lekker vuig spelende gitarist Leon Sibum, bij de strot. En ze laat niet meer los. Anderhalf uur lang. Als was in haar handen word je en dan doe je alles wat ze vraagt.

Nú al te zien in het Dorpshuis in Nigtevecht. Ga kijken. Kirsten van Teijn is de naam.

Wat schreef de pers:

Theaterkrant.nl ★★★★☆ Droomdebuut uit Heiloo.  Een pure kleinkunstparel.

Parool ★★★: Begaafde comédienne, diva in de dop.

Trouw ★★★★: Je zit geboeid te kijken. De energie spat van het podium, ze heeft een uitstekende gitarist aan haar zijde, de rust zelve, en is goed in haar interacties met het publiek. Dat maakt ‘Heilloos’ tot een overrompelend debuut.

De Volkskrant ★★★: : Natuurtalent Kirsten van TeijnZe heeft een monumentale zangstem en voor een debutante ongekende flair. Kirsten van Teijn is best verknipt. Dat komt goed uit op het podium, waar dit natuurtalent knalt met goede grappen, fijne stem én flair. Een assertieve idioot vol zelfrelativering, die moeiteloos switcht van banaliteiten zonder plat te worden, via een gevoelig liefdeslied naar smartlap. De cabaretière die net is afgestudeerd haalde op de finale, die van hoog niveau was, de grandslam binnen

Juryrapport GSCFIn een half uur tijd zien we Kirsten in vele gedaanten. Zij is een sensuele dame die haar publiek bij de lurven grijpt, maar ook een Razende Roeland die de meest banale onderwerpen de zaal in slingert zonder echter plat te worden. Dat kan alleen een ware comédienne, een assertieve idioot. Kirsten is een echt podiumbeest.

Koop kaarten online

Telefonisch reserveren op nummer 0294-252506.