Tim Fransen

Winnaar de belangrijkste cabaretprijs 2018!

UITVERKOCHT!

Zaterdag 3 november 2018, aanvang 20:30 uur.

Het kromme hout der mensheid

Tim-Fransen - Het kromme hout der mensheid -LOWRES uitsluitend voor gebruik website - Fotograaf Corbino

Entree € 20,-.

In “Het kromme hout der mensheid” maakt Tim Fransen de balans op. In welke staat verkeert onze menselijke beschaving? En waarom moeten we juist in deze tijd te rade gaan bij figuren als keizer Napoleon Bonaparte, musicus Ludwig van Beethoven en filosoof Immanuel Kant? Zijn dit helden van onze moderne beschaving, of leren zij ons iets heel anders over onszelf? Tim Fransen voorziet u van alle antwoorden. En misschien zelfs van een beetje hoop.

Tim Fransen (1988) groeide op in de Amsterdamse Bijlmer en droomde er als kind al van om cabaretier, tekstschrijver en filosoof te worden. Die droom kwam helemaal uit: aan de Universiteit van Amsterdam voltooide hij cum laude de studies psychologie en filosofie. In 2014 won hij het BNNVARA Leids Cabaret Festival op overweldigende wijze en in 2016 nam hij de Neerlands Hoop in ontvangst voor zijn debuutprogramma ”Het failliet van de moderne tijd”.

Wat schreef de pers:
Telegraaf (****½), “Tim Fransen is de vleesgeworden liefdesbaby van Theo Maassen en Diederik van Vleuten.” (…) “Je komt superlatieven te kort als het om Het kromme hout der mensheid gaat. De grote belofte is nu al uitgekomen.”
Volkskrant (****), “Fransen heeft een slim, muzikaal en zeer geestig filosofisch programma gemaakt, een fantastische opvolger van zijn debuut.”
Dagblad van het Noorden, (******): Hij hoort bij de top. Het kromme hout der mensheid is een prachtige voorstelling.
Volkskrant ((****), “Fransen heeft een slim, muzikaal en zeer geestig filosofisch programma gemaakt, een fantastische opvolger van zijn debuut.”

In de scènes en liedjes wordt het hele palet bestreken: grof en fijnzinnig, melig en aangrijpend, zuiver en (expres) vals gezongen, abstract en knipogend naar actuele discussies. Twee buitenlandse operavedettes die een modern muziekstuk moeten zingen in voor hun onbegrijpelijk Nederlands.

Telefonisch reserveren op nummer 0294-252506.

 

Advertenties