Sandifort en Vrijdag

Zaterdag 4 november, aanvang 20:30 uur.

vrijdag-vs-sandifort-comp doc aangep foto-bronshoff-03Vrijdag vs.  Sandifort

Entree € 20,-. TICKETS

Vrijdag vs Sandifort zijn genomineerd is voor de Poelifinario 2017!

De jury schreef over Vrijdag vs. Sandifort:

‘Er zijn maar weinig Nederlandse cabaretiers die met zoveel acteer- en zangtalent, energie en overtuigingskracht op het toneel staan als Remko Vrijdag en Martine Sandifort. In hun derde samenwerking brengen zij een strakke reeks scènes en liedjes die zeer komisch zijn maar ook sterk schrijnen. Het levert een sketchvoorstelling met een prettige rafelrand op, die uitmondt in een persoonlijke finale waarin het letterlijk Vrijdag versus Sandifort wordt.’

Ze zijn formidabele typeurs en meesterlijke zangers zijn, maar dat wisten we allang. Remko Vrijdag kwam al als lid van het trio De Vliegende Panters naar Nigtevecht. Martine Sandifort kwam al samen met Alex Klaasen. En als duo komen Vrijdag & Sandifort alweer voor de derde keer! Een uniek duo op volle kracht weer terug met nummer drie, Vrijdag vs. Sandifort. Natuurlijk weer te zien in ons Gymtheater.

In de regie van kees Prins zijn opnieuw een reeks krankzinnige scènes te zien, waarbij de toeschouwer heen en weer schiet tussen pijn in de kaken van het lachen en een knoop in de maag van alle tragiek. Twee vriendinnen die een avondje naar het theater gaan, nadat de een haar kanker overwon door positief te denken. Een vreemde jongen die niet weet welk cadeau hij voor vriend Bert moet kopen. Een therapeut die praat als een crimineel met een Marokkaans accent.

In de scènes en liedjes wordt het hele palet bestreken: grof en fijnzinnig, melig en aangrijpend, zuiver en (expres) vals gezongen, abstract en knipogend naar actuele discussies. Twee buitenlandse operavedettes die een modern muziekstuk moeten zingen in voor hun onbegrijpelijk Nederlands.

De beste zet is dat Vrijdag en Sandifort eindigen als zichzelf. Sandifort vertelt als stand-upcomedian over eenzaamheid en pech in de liefde en Vrijdag zorgt voor de geluidseffecten. Sandifort neemt hier het voortouw en leidt deze verrukkelijke voorstelling naar een ontknoping die erin hakt

Telefonisch reserveren op nummer 0294-252506.

Advertenties