Janneke de Bijl

Zaterdag 13 april 2019, aanvang 20:30 uur.

Uitverkocht!

“Zonder zin kan het ook” (try out).

Elk jaar raadpleegt de Volkskrant zo’n 250 boven elke twijfel verheven kenners van muziek, kunst, literatuur en media om antwoord te krijgen op de vraag: welke talenten zetten komend jaar de toon in Nederland? In de categorie Comedy: Janneke de Bijl.

Winnares Volkskrant Comedy Award 2019!

Janneke de Bijl

Entree € 19,- TICKETS

Janneke de Bijl_Zonder zin kan het ook_1819_(c) Bas Losekoot_horizontaal

We mogen weer een nieuw talent aan u voorstellen! Vele onbekende namen kwamen naar Nigtevecht, zoals Jochem Myer en Najib Amhali behoren inmiddels tot de top. Het komt niet zo vaak voor dat we een echt talent aan u mogen voorstellen. Nu gelukkig weer dus wel. Janneke de Bijl beschouwt het leven zoals het echt is: onzinnig en in gewikkeld. Nu ze 36 is, heeft ze inmiddels zo haar manieren gevonden om daarmee om te gaan. Die werken zelden, maar ze wil ze jullie desondanks niet onthouden.

In haar debuutvoorstelling “Zonder zin kan het ook” is Janneke niet alleen streng voor zichzelf maar ook voor de wereld. Ze fileert haar relatie, haar gezapige omgeving en de hele zelfhulpcultuur, die ze natuurlijk wel eerst even zelf heeft uitgeprobeerd. Ze beantwoordt daarbij de volgende vragen: Hoe weet je of je ‘liefs’ of ‘groetjes’ moet doen? Wat kunnen mensen met kinderen leren van mensen met honden? En waarom lost hardlopen niks op? Janneke studeerde filosofie, is lid van het prestigieuze comedycollectief Comedytrain en won in 2017 zowel de jury- als de publieksprijs van het cabaretfestival Cameretten.

Onlangs stond ze met veel succes in een afgeladen tent op Lowlands.

Trailer Janneke de Bijl

Wat schreef de pers
De Volkskrant, “Haar ‘niet zo gezellige’ levenshouding, waaronder ook veel gevoel schuil blijkt te gaan, leidt tot een lange stroom komische observaties”.
Dagblad van het Noorden, “Verbazingwekkend sterke debutant. […] Haar podiumpresentatie is verbazingwekkend knap, haar omgang met het publiek van een vanzelfsprekend gemak”.
Sanne Wallis de Vries, “Janneke heeft gewoon een funny brain” .

Telefonisch reserveren op nummer 0294-252506.

 .

Advertenties