Glodi Lugungu

De show van Glodi is voorlopig geannuleerd. Die kan niet op korte termijn ‘ingehaald’ worden. Als de corona maatregelen voorbij zijn, wordt de komende maanden januari – juni besloten over de planning van de voorstellingen. En wordt de voorstelling ergens in seizoen ’21-’22 gepland. Datum is dus nog niet onbekend. Ook hier blijven kaarten gewoon geldig, aanvang 20:30 uur.

“Ze bedoelen het goed” (try out).

Glodi Lugungu

Entree €19,-.

Tickets

Glodi Lugungu - Fotograaf Corné van der Stelt- Vierkant
04 april Glodi Lugungu

Ook dit jaar hebben meer dan 250 kenners en professionals uit het cabaretvak, een top 3 geselecteerd van comedians die in 2020 gaan doorbreken. Dit zijn volgens hen op 1. Glodi Lugungu! En Jasper van der Veen en Rosa da Silva zijn runner up. En dus wéér hét comedytalent van het jaar naar Nigtevecht!! Na Kasper van der Laan (8/2) die dat voor 2019 was.

In 2018 won Glody de jury-en publieksprijs van het Amsterdams Kleinkunst Festival. Lugungu werd geboren in DR Congo, vluchtte met zijn familie naar Nederland en groeide op in Dommelen. Hij studeerde architectuur in Tilburg en woont inmiddels in Amsterdam. Zijn voorstelling ‘Ze bedoelen het goed’ gaat eind dit seizoen in première.

De AKF jury roemde zijn ‘sterke en oergeestige verhalen’. En prees zijn ‘ontwapenende charme’ en ‘sterke en oergeestige verhalen’.

Glodi Lugungu neemt je met zijn onverwachte opvattingen en hilarische verhalen altijd net even mee naar de andere kant van het verhaal; het bange meisje bij de bushalte, deurtrekken bij een familie van 9 kinderen en Henk uit Congo van Telfort. Een avond waar iedereen wordt aan- gepakt, niemand is veilig, Glodi niet, zijn familie niet, zelfs jij niet! Hou je vast, want ze bedoelen het goed!

Glodi Lugungu (26) werd afgelopen zomer aangenomen bij het vermaarde gezelschap de Comedytrain.

Hij steekt het publiek met gemak in zijn zak. ‘Mensen vinden hem direct leuk, eigenlijk al voor hij iets heeft gezegd. Zijn snelle ontwikkeling is opvallend. Met zijn vrije spel is hij echt een natuurtalent. Die ontspannenheid heeft Glodi van zichzelf.

 .