Micha Wertheim

Zaterdag 10 januari 2015, aanvang 20:30 uur (Uitverkocht)

Micha Wertheim

Micha Wertheim voor zichzelf

(www.michawertheim.nl)

Entree €19,- exclusief on line toeslag; kortingsprijs € 17,-.

Prikkelend, tergend en tegendraads

De afgelopen tien jaar heeft Micha Wertheim er alles aan gedaan om het zijn publiek naar de zin te maken. Voor het publiek was dat fijn, maar was het ook een gelijkwaardig relatie? Precies.

Daarom heeft Micha besloten dat hij deze keer de rollen om gaat draaien. Deze voorstelling maakt hij niet voor zijn publiek. U mag er bij zijn, u mag er een mening over hebben, maar val Micha er niet mee lastig want deze voorstelling speelt Micha Wertheim Voor Zich Zelf.

Wat schreef de pers

NRC (*****) Wertheim tergt publiek met sublieme, trage satire . “Menselijke gemakzucht, scoringsdrift en veeleisendheid zijn het mikpunt van deze satire. Bij andere cabaretiers zou zo’n reeks ijzersterke grappen ruimschoots een avond vullen. Dat zou al een hele goede, geestige show opleveren. Maar Wertheim is in zijn voorstellingen altijd tegelijk bezig zijn vak, het publiek en de wetten van entertainment te demonteren.”

Volkskrant (****) Prikkelende Wertheim weet zichzelf weer te overtreffen.”Micha Wertheim koos ervoor het maakproces van de opvolger als onderwerp te nemen. Voor je het weet gaat deels over het maken van een voorstelling, want, aldus Wertheim, het moment vlak vóór je weet wat je gaat maken of zeggen, is altijd het fijnste moment van het creatieve proces. (…) Dankzij zijn scherpzinnige blik voorziet Wertheim zelfs een cliché-onderwerp als het vaderschap van frisse invalshoeken. (…) Tel daar de goede visuele grappen en vele verrassingseffecten bij op en je hebt toch weer die geestige en prikkelende theateravond waarop Wertheim patent heeft”.

 

Telefonisch reserveren op nummer 0294-252506.