Erik van Muiswinkel

Zaterdag 12 oktober 2019, aanvang 20:30 uur.

Buigt allen mee voor Drs. P.

Koop hier uw Tickets

Erik van Muiswinkel
Interview Erik over Drs. P.

DrsP-ErikvMuiswinkel-jpg (2)
12 oktober Erik van Muiswinkel

Voor de derde keer naar Nigtevecht: Erik van Muiswinkel. Weer een cabaretier met een Nigtevechste traditie.

En ditmaal geen try out, maar Erik komt in september maar liefst 5 maal in de Kleine Komedie met deze voorstelling!

De grote meester zelf zou het geweldig hebben gevonden. Erik van Muiswinkel, een zeslettergrepige cabaretier, die zijn nummers kwinkeleert. Zijn verhalen vertelt. Zijn liederen levend houdt. Drs. P is het wonderlijkste taalfenomeen dat ons land ooit gekend heeft.

Wat best knap is voor een Zwitser. Aan zijn bizarre brein zijn klassiekers ontsproten als De Veerpont, Dodenrit en De Gezusters Karamazov. Maar de Drs. schreef veel meer moois. P-ofiel Erik van Muiswinkel grabbelt in een oneindige ton vol theatrale taaltovenarij en onnavolgbare rijmkunst. Goed Nieuws, Gonzofoon, De Grenadiertjes, om maar wat te noemen. Los Pompadores en de Evangelische Potpourri. Minder bekende P-parels, maar heerlijk hilarisch.

Begeleid door pianovirtuoos Guus van Marwijk. En de geest van Heinz Hermann Polzer. Buigt Allen Mee Voor Drs. P! Honderd jaar geleden werd hij geboren. Doodgaan zal hij nooit.

Erik van Muiswinkel, die in 1976 al correspondeerde met zijn held, geeft hem in 2019, zijn honderdste geboortejaar, het volle pond. We zijn er trots op dat we Erik weer als gast in ons Gymtheater mogen verwelkomen.